Verschillen tussen SM1501 en SM1601

Vanaf juli zal de Sigma Metalytics Original SM1501 opgevolgd worden door de SM1601.  Het nieuwe toestel zal er bijna identiek uitzien, maar zal intern een paar kleine updates krijgen:

  • Het display van de PMV Original biedt nu meer dan alleen hokjes en haakjes in de standaard testmodus. Als een monster binnen de haken valt, verschijnt nog steeds de standaard hokjesindicator. Als het monster echter net buiten de haakjes valt in een “twijfelachtig” bereik, verandert de indicator in een ster. Als het monster buiten de haakjes valt in een “zeer inconsistent” bereik zal de indicator veranderen in een X. Op deze manier krijgen gebruikers meer informatie uit hun testresultaten.
  • Het apparaat heeft nu een meetmodusknop waarmee gebruikers snel en eenvoudig kunnen schakelen tussen de standaard “doos en haakjes” testmodus, weerstandsmodus en geleidbaarheidsmodus. Sommige gebruikers zullen deze verandering niet gebruiken, maar degenen die dat wel doen zullen erg blij zijn met de betere toegang tot de meetmodus.
  • De database zal nu bijna identiek zijn aan de database op de PRO en Investor modellen. We hebben de firmware op het apparaat bijgewerkt om een groter aantal databaseopties te ondersteunen, zodat gebruikers met de Original toegang hebben tot dezelfde databaseopties als de PRO en Investor.
  • We hebben enkele interne technische wijzigingen aangebracht aan de sensoren zodat ze snellere, nauwkeurigere metingen geven op een groter aantal monsters en legeringen. Dit zijn zeer kleine wijzigingen die de gebruikerservaring van het toestel niet zouden moeten veranderen, behalve dat ze de testresultaten in uitzonderlijke gevallen duidelijker maken.